Jeśli chodzi o make up z wampirami przede wszystkim kojarzą mi się mocno podkreślone na czarno oczy i blada cera.
Tu moje propozycje zaczerpnięte z internetu:
Dark make up sław:
HIM
Merlin Manson
Nergal
_________________ Why won't you die?
Your blood in mine
We'll be fine
Then your body will be mine
Ja często maluję się bna ciemno-oczka na czarno lub w odcieniach szarości-ludzie z mojego otoczenia są przyzwyczajeni więc nie reagują na mnie dziwnie.Pomadka natomiast -w pracy bardziej w naturalnym odcieniu ust natomiast z wyjściami na imprezę jest różnie,czerwień,czerń zależy od nastroju;)
to weź mi powiedz gdzie zakupiłaś czarną pomadkę.. bo ja tylko czerwień.. oczy hm.. jak miałam długie włosy to podkreślałam mocno ale mam mały "defekt" przy oku i je teraz ukrywam... A te przykłady są genialne, ale ja lubię też fantazjować i np. robić wzory czasem czarną kredką przy mych "okach"
Ta pierwsza z propozycji Pandory wydaje się jeszcze mało... udziwniona i nawet ładna :mrgreen:
Ja za to znalazłem przykłady, według mnie których nie należy naśladować:
_________________ Bardzo jest możliwe, że następny dzień będzie lepszy na pożegnanie się z tym światem niż ten dzisiejszy. I tak się to ciągnie już kilka wieków...
Ja często maluję się bna ciemno-oczka na czarno lub w odcieniach szarości
Ja również mam słabość do wymalowanych na ciemno oczu,
jednak na co dzień nie maluje się mocno.
A usta różnie, raczej coś lekkiego jakoś nie czułabym się w czarnych,
szybciej czerwień.
Your blood in mine
We'll be fine
A ja codziennie, nawet do szkoł się maluję
czarno-szary, czarno-niebieski, niebiesko-zielone (<333), brązowo-brązowe ^,^
ale ostatnio mam chore oczko i nawet Pani wychowawczyni do mnie "ooo, nie masz pomalowanych oczu" XD
Uwielbiam malować oczy. I usta (czerwień<3).
Taaak. Mhroczne makijaże mi się podobają! (Vinc, zabiję Cię za ten pokemoniarski styl pisania, to jest zaraźliwe! No i masz rację. Tamtych dwóch NIE WOLNO naśladować) ^^
_________________ "Przemieszczam się z pomieszczeń do pomieszczeń.
Ile jeszcze tychże pomieszczeń zmieszczę?"
Nie jestem w temacie, bo się nie maluję :mrgreen: , aczkolwiek "ciemny" makijaż u kobiety zwraca moją uwagę ;-) . Kiedyś jako "młodziak" malowałem paznokcie na czarno :-P
Lestat i paznokcie na czarno? No proszę i miałes pewnie włosy długie do pasa i kostkę, albo byłeś łysy i chodziłeś w glanach i haringtonce, ahahaha
A ja tez uwielbiam ciemny makijaz u kobiet. Do tego jasna karnacja, czerwone usta i czerwone włosy - wtedy jestem w niebie <3
_________________ "Przemieszczam się z pomieszczeń do pomieszczeń.
Ile jeszcze tychże pomieszczeń zmieszczę?"
niestety mam szare włosy..ale jasną cerę tzw. "mączok" i powiem że krwiste usta i podkreślone na czarno oczy pasują... a lubię się zajmować wyglądem i projektować ciuchy i wizerunki, a więc ciut się znam
W szkole to na historii był czas na makijaż, to są wspomnienia...
W czasach liceum chyba bardziej się malowałam (mocniej), z czasem jakoś przestałam do tego przywiązywać taką wagę. Jednak mimo wszystko bez makijażu wole nie wychodzić w miejsca publiczne
Your blood in mine
We'll be fine